ahol a receptek is újjászületnek

Mézeskalácsfűszeres csiga

2016. január 09. - szaborsika

mdsc_3621.jpg

Hozzávalók (10 darabhoz)

Tészta

  • 225 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 g szárított élesztő
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 40 g eritrit
  • 125 ml langyos víz
  • 35 g olvadt vaj
  • 1 csipet só

Töltelék

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt.

A töltelék hozzávalóit szintén összekeverjük.

Pihentetés után a tésztát téglalappá nyújtjuk kb. fél centi vastagon, majd egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A hosszabb oldalától feltekerjük, majd félbevágjuk, a feleket pedig 5 részre osztjuk.

Egy tepsire helyezzük a csigákat, egymástól kicsit távolabb, hogy legyen helyük nőni, és 250°C-os sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr5111680131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.