ahol a receptek is újjászületnek

Brokkolimánia

2016. január 15. - szaborsika

A brokkoli-hajdina páros régi szerelmem, amit már ezerféleképpen készítettem, de a variációk száma végtelen (itt is).

Most egy nagyon finom kis fogás kerekedett belőle ebédre, kicsit mártogatós, kicsit kanalazós, és szuperélvezetes. :)

brokkoli_hajdina_masala

Hozzávalók (1 adag)

  • 50 g hajdina
  • 300 g brokkoli
  • 100 g csirkemell
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-1 tk. tandoori masala

Mártogatós

  • 50 g joghurt
  • 5 ml szójaszósz
  • 2 csepp stevia
  • ½ tk fokhagymapor
  • 2 g tabasco

Elkészítés

A hajdinát 3-szoros mennyiségű sós vízben feltesszük főni.

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a rózsákat pedig félbevágjuk. Kevés olajjal, sóval és 1 teáskanál fűszerrel összekeverjük. A vágott felületével lefele tepsire pakoljuk és 220 °C-os sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.

A mártogatós hozzávalóit összekeverjük és tálalásig félretesszük.

A csirkét feldaraboljuk, megszórjuk sóval és 1 teáskanál masalával, majd kevés olajon megpirítjuk. Eddigre kb. elkészül a hajdina és a brokkoli is.

Tálaláskor mindent tálra szedünk, és a brokkolit és csirkét a szószba mártogatva fogyasszuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr5611680135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.