ahol a receptek is újjászületnek

Régi, új köntösben: gombapörkölt füstölt paprikával

2016. október 25. - szaborsika

Nagy tésztás vagyok.

Valahol mélyen folydogál bennem olasz vér is, szóval biztos innen ered a szerelmünk (vagy nem), de imádom, hogy olyan sokféleképpen el lehet készíteni ezeket az ételeket, ráadásul általában nem is vesznek igénybe többet 30 percnél - ami elég jól jön a hétköznapokban.

A pörköltökhöz mondjuk a házi nokedli a kedvencem, de épp a sietség miatt egyszer kipróbáltam szarvacskával is a füstölt paprikás gombapörit, és azt kell mondjam, igazán szuper és gyors altervnatíva lett a galuska helyett ez a tészta is.

Meg egyébként is - ha már a pörkölt úgyis újragondolt a füstölt paprika miatt, akkor igazán megérdemel egy újfajta köretet is a megszokott helyett. ;)

20161005_120201-01-01.jpeg

Így készült

Hozzávalók

  • 100 g Vita Pasta szarvacska tészta
  • 500 g gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 50 g tejföl
  • 50 g joghurt
  • 5 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk. só
  • 2 tk. füstölt pirospaprika

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon, kissé megsózva, puhára pároljuk. A fokhagymát áttörjük, és ezt is a dinsztelődő hagymához adjuk.

A tésztát lobogó forró vízbe dobjuk.

Míg a tészta fő, a gombát nagyobb darabokra vágjuk, és a hagymákhoz adjuk. Picit sózzuk, megszórjuk füstölt pirospaprikával, és alacsonyabb lángra kapcsolunk alatta, hogy egy picit ez is megpuhuljon.

A tejfölt, joghurtot és lisztet elkeverjük, adunk hozzá 1 evőkanállal a tészta főzővizéből, és ezt is a paprikás gombához adjuk, majd egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön, és már le is vehetjük a tűzről.
A tésztát leszűrjük, és a gombás szósszal együtt tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr4211838637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.