ahol a receptek is újjászületnek

Nutella (vagy Ferrero Rocher?) tora

2017. december 01. - szaborsika

Néhány éve rendeltek tőlem egy tortát egy nutella fannak, amin sokat agyaltam, és végül meg is született az eredménye: egy igazi nutella mániás torta.

Most a sógorom és a nővérem szülinapjára kellett abszolválnom valamit, és mivel nyomokban itt is előfordulnak a nutellamánia jelei, ezért ezt a tortát próbáltam újra megalkotni - ami valóban újraalkotás volt, mert persze anno nem írtam fel a receptjét.

Ami amúgy nem is baj, mert ez a mostani még jobb és szebb lett, mint az akkori - legalábbis a kóstolók így nyilatkoztak.

És hogy most ne legyek olyan nagy balfék, fel is írtam, hogy csináltam.

img_20171126_180034_565.jpg

Hozzávalók és elkészítés:

Mogyorós piskótához:

  • 4 db tojás
  • 80 g eritrit
  • 50 g mogyoró (darált)
  • 60 g liszt
  • 1 csipet só
  • 50 g étcsoki (darabolt)

A tojások fehérjét habbá verem, majd hozzáadom az eritritet, illetve egyesével a tojássárgájákat, és ezekkel is kihabosítom. A lisztet összekeverem a mogyoróval és a sóval, majd hozzáadom a tojásos keverékhez, és egy spatulával egyneműsitem. Végül a csokoládédarabokat is beledolgozom, majd 180°C-on, kb. 30 perc alatt készre sütöm. Sütés után kiveszem, és hagyom kihűlni.

 

Csokis piskótához:

  • 4 db tojás
  • 150 g eritrit
  • 115 g liszt
  • 25 g kakaó
  • 1 csipet só
  • 50 g vaj (olvasztott)
  • 15 g sütőpor
  • 50 g mogyoró (darabolt)

A tojások fehérjét habbá verem, majd hozzáadom az eritritet, illetve egyesével a tojássárgájákat, és ezekkel is kihabosítom. A lisztet elkeverem a kakaóval, a sütőporral, és a sóval, majd a tojásos keverékhez adom, hozzáöntöm az olvasztott vajat, végül pedig a mogyoródarabokat is hozzákeverem. 180°C-on, 30 perc alatt készre sütöm, utána pedig hagyom teljesen kihűlni.

 

Nutellás krémhez:

  • 250 ml tejszín
  • 100 g tejcsoki
  • 200 g nutella

A tejszínt felforralom, majd a darabokra tört csokira és nutellára öntöm. Megvárom míg az alapanyagok összeolvadnak, majd elkeverem őket, és 1 éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap kihabosítom, hogy kemény krémet kapjak belőle.

 

Vaníliás krémhez:

  • 20 g pudingpor
  • 80 g eritrit
  • 200 ml tej
  • 100 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 250 ml tejszín
  • 10 g zselatin
  • 60 ml víz

A pudinport elkeverem az eritrittel és a tejjel. Csipet sót és vaníliakivonatot is adok hozzá, majd megfőzöm. Ha besűrűsödött, leveszem a tűzről, és hozzáadom kockánként a vajat is, majd hagyom kihűlni.

A zselatint beáztatom a vízbe, és hagyom, hogy megszívja magát. Ha megtörtént, vízfürdő felett megolvasztom. A tejszínt habbá verem, és hozzáadom a felolvadt zselatint.

Végül a tejszínhabot a pudingos keverékhez adom, és félreteszem a hűtőbe dermedni kicsit.

 

Rétegek közé:

  • 50 g étcsoki (darab)
  • 50 g mogyoró (darabolt)
  • 100 g nutella

Tetejére:

  • 50 g mogyoró
  • 9 db ferrero rocher

Összeállítás

A piskótájalapokat félbevágom, és minden alapanyagot előkészítek, majd rétegzem a tortát az alábbi sorrendben:

  • 10) Csokis piskóta
  • 9) Vaníliás krém
  • 8) Nutella
  • 7) Mogyorós piskóta
  • 6) Nutellás krém
  • 5) Mogyoró és csokidarabok
  • 4) Nutellás krém
  • 3) Mogyorós piskóta
  • 2) Nutellás krém
  • 1) Csokis piskóta

A végén a tortát a maradék vaníliás krémmel körbekenem, majd beteszem a hűtőbe dermedni. Ha megdermedt, csokoládét olvasztok, és azzal locsolom meg a tortát, majd ferrero rocher golyókkal és vágott mogyoródarabokkal díszítem a tortát.

20171126_102614-01-01-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr5313396255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.