ahol a receptek is újjászületnek

Főnix műhely

A 10 legjobb sör foci EB mellé

2016. június 18. - szaborsika

Itt a Foci EB, ami elképzelhetetlen néhány jó sör nélkül.

Ahogy a fűszerekben, úgy minden másban is az adalékanyagmentesség és a kis, házi vállalkozások hívei vagyunk, ezért a sörök esetében is a kézműves főzdéket preferáljuk. Az pedig csak hab számunkra a tortán, hogy a gyümölcsös sörök után egyre több helyen fedezhetünk fel néhány igazán jó, fűszeres sörkülönlegességet.

Össze is gyűjtöttük a kedvenceinket, amiket jó lesz a hátralévő meccsek mellett legurítani.

 

zip’s brewhousezipsginger.png

zip’s Ginger

A zip’s sörfőzde gyömbéres söre nagyon könnyű, nyári ital. Alacsony alkoholtartalmú, úgyhogy bőven fel tudjuk még mellette fogni a meccseket anélkül, hogy túlzottan elbódítana, a gyömbéres illata és aromája pedig frissítően hat az emberre.

 

Rizmajer sörfőzdemezes_gyomberes_cimke_nagy.jpg

Mézes-narancsos gyömbérsör

Na ez a sör a mézessége miatt igazi desszert ital, amihez a jól bevált narancs-gyömbér kombináció zseniálisan megy. Ettől picit karácsonyi hangulatot áraszt ez is, de éppen csak annyira, hogy a forró estéken magunk elé képzelve a téli hideget egy kicsit lehűljünk – miközben élvezzük az édeskés sörünket.

 

Mad Scientistmad-scientist-monkey-temple-033l.jpg

Monkey Temple

Vaníliarajongóként imádjuk, hogy a Mad Scienctist csapata ezt a fűszert is sörbe álmodta – és milyen jól tette. Az édes jellegű madagaszkári vanília abszolút jól megy a világos búzasör könnyedségéhez, úgyhogy ezt mindenképpen ajánljuk kipróbálásra, ha valami nem túl szokatlan, kellemes ízre vágytok.

 

Roth Beerrothbeer-white-space-033l_1.jpg

White Space

A White Space egy klasszikus búzasör korianderrel és curacao narancshéjjal fűszerezve. Ezektől nagyon könnyű és frissítő ital válik belőle, ami egyszerű, ám annál nagyszerűbb kísérője a meccsel töltött estéknek. Ez az a sörfűszerezés, amivel szerintünk mindenki boldogan elvan, mert nem tolakodó, hanem egymásba simuló ízekkel machinál.

 

Skyland Sörfőzde

 

A Skyland Sörök készítői rámentek a sörök fűszerezésére, amit imádunk - téli kedvencünk volt például náluk a Masala Chai Winterbeer névre keresztelt sör. Most viszont a Sydänpuu Sahti és a Lélektartó az, amire érdemes lecsapni addig, amíg van, mert nagyon különleges ízvilágot hoznak.

Sydänpuu Sahtisyd_npuu_sahti.jpg

A Sydänpuu Sahti egy nagyon izgalmas, csokis-borókás barna sör. A borókabogyóról épp nemrég írtuk, hogy érdemes kipróbálni, mert különleges, nem megszokott aromái meglepő helyeken működnek – és valóban, a sörben, csokoládé mellett is tökéletes helyre került.

Lélektartólelektarto.jpg

A legújabb fűszers főzetük pedig a Lélektartó - egy különleges vörös sör, amit csak egy kevés korianderrel bolondítottak meg a srácok - de ez a kettő annyira megy egymáshoz, hogy kár lenne kihagyni. Igazi lazulós-beszélgetős ital, ami így tökéletesen illik a nyári életérzéshez.

 

Kissler sörfőzde

Ugyan a Kissler sörfőzde csak kisüzemben gyártja söreit, ráadásul Dombóvárig kell utazni hozzá, de megéri útbaejteni őket és beszerezni néhány palackkal a söreikből, mert több szuper, fűszeres itallal is előálltak, amiket jól esik fogyasztani nyárestéken. A mi kedvenceink ezek:

Fitofito2.jpg

A FITO fantázianevű sör nem véletlenül lett a 2014-es berlini Global Craft Beer Fesztiválon Gyógynövényes-fűszeres kategóriában bronzérmes, mivel nagyon izgalmas, nem megszokott ízekkel játszik: homoktövist és bazsalikomot tartalmaz. Emellett 5,7%-os alkoholtartalommal bír, ami kellemesen csúszó itallá teszi.

 

Limeleer lime2.jpg

A Limeleer igazi üdítő sör, mivel menta és lime felhasználásával készül, egy kevés gyömbérrel kiegészítve. Éppen ezért a szokásos hűsítő hatás hatványozottan érvényesül benne, szóval egy forró nap után a legjobb választás ebből legurítani egy korsóval – főleg, mivel 5,7%-os alkoholtartalmával ez is könnyedebbnek mondható.

 

BOOOMLERgranat.png

A harmadik kedvenc sörünk innen a BOOOMLER, ami átmenet a gyümölcsös és a fűszeres sörök közt, hiszen gránátalmával és rozmaringgal ízesítették. Ebben már 6,2%-os az alkoholtartalom, ami ezekkel a fűszerekkel párosítva érezhető is, így egy igazán különleges, telt ízű italt kapunk, amiből lehet, hogy egy pohár is eltelít – de az nagy élvezetet okoz.

 

+ 1 Reketye sörfőzde

Hibiscus Kiss

És végül a számunkra pillanatnyilag legkedvesebb a Reketye sörfőzde éppen készülő itala, a Hibiscus Kiss.

Több okból is különleges ez a sör – egyrészt azért, mert az amerikai 42 north brewing főzdével közösen készítik, ami azt jelenti, hogy nem csak Magyarországon, hanem Amerikában is kapható lesz ez az ital.

A másik ok pedig, amiért kedves a szívünknek, az az, hogy ehhez a sörhöz bizony Fűszerész fűszereket használtak fel a srácok és a lányok (mert náluk bizony három női sörmester is helyet kap), úgyhogy garantálni tudjuk, hogy mindenféle mesterséges adalékanyagtól, aromától és ízfokozótól mentes, fűszeres ital készül náluk. :)

Egyébként egy 7,7%-os dupla belga búzasörről van szó, amit a nevéből sejthető hibiszkuszon túl korianderrel és narancshéjjal fűszereztek, ami kicsit gyümölcsös fanyarságot fog kölcsönözni a sörnek.

Ugyan ezt az EB alatt még nem tudjátok kortyolgatni, mert nagyjából 1 hónap múlva készül csak el, de a nyári hőség közepére reméljük, hogy ez lesz a kedvenc hűsítőtök. ;) 

 ital_sor.jpg

Ezek tehát a mi kedvenc fűszeres söreink, de természetesen ennél jóval több is van még a piacon, amit eddig nem volt lehetőségünk kóstolni, úgyhogy ha tudtok még ti is jókat, örömmel vesszük, ha megírjátok nekünk. :)

Ti pedig lazítsatok néha, bontsatok egy üveg fűszeres sört, ha gondoljátok, nézzetek meccset közben, és élvezzétek a nyári estéket.

A bejegyzés trackback címe:

https://fonixmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr3013497513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása