Nagy tésztás vagyok.
Valahol mélyen folydogál bennem olasz vér is, szóval biztos innen ered a szerelmünk (vagy nem), de imádom, hogy olyan sokféleképpen el lehet készíteni ezeket az ételeket, ráadásul általában nem is vesznek igénybe többet 30 percnél - ami elég jól jön a hétköznapokban.
A pörköltökhöz mondjuk a házi nokedli a kedvencem, de épp a sietség miatt egyszer kipróbáltam szarvacskával is a füstölt paprikás gombapörit, és azt kell mondjam, igazán szuper és gyors altervnatíva lett a galuska helyett ez a tészta is.
Meg egyébként is - ha már a pörkölt úgyis újragondolt a füstölt paprika miatt, akkor igazán megérdemel egy újfajta köretet is a megszokott helyett. ;)
Így készült
Hozzávalók
- 100 g Vita Pasta szarvacska tészta
- 500 g gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 50 g tejföl
- 50 g joghurt
- 5 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk. só
- 2 tk. füstölt pirospaprika
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon, kissé megsózva, puhára pároljuk. A fokhagymát áttörjük, és ezt is a dinsztelődő hagymához adjuk.
A tésztát lobogó forró vízbe dobjuk.
Míg a tészta fő, a gombát nagyobb darabokra vágjuk, és a hagymákhoz adjuk. Picit sózzuk, megszórjuk füstölt pirospaprikával, és alacsonyabb lángra kapcsolunk alatta, hogy egy picit ez is megpuhuljon.
A tejfölt, joghurtot és lisztet elkeverjük, adunk hozzá 1 evőkanállal a tészta főzővizéből, és ezt is a paprikás gombához adjuk, majd egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön, és már le is vehetjük a tűzről.
A tésztát leszűrjük, és a gombás szósszal együtt tálaljuk.