@Hortenz:
Köszönöm a hozzászólást, egészen érdekesen hangzik az a módszer, amit ír.
Mondjuk nálam már nagyjából 8 éve készül a mézeskalács eszerint a recept szerint, szóval jópárszor kipróbáltam, és mindig sikert is arattam vele. Nekem bevált a hűtőbe rakás is, de egyszer kipróbálom a kinthagyásos módszert is, amit ajánlott, mert kíváncsivá tett vele.
Remélem, hogy kipróbálja, és meggyőződik róla, hogy szó sincs rossz receptről - de ha Önnek már megvan a jól bevált mézeskalács változata, akkor eszem ágában sincs arról áttéríteni. Én azt mondom, hogy nyugodtan használja mindenki azt, amit neki a tökéletes. :)
@Gyorgy Toth:
Örülnék neki, ha miattam lenne ott :)
Az utóbbi napokban egyébként többen is írták, hogy ezt a receptet használják - ami egyfelől lehetne azért is, mert az első blogomon is fent volt már évekkel ezelőtt, ahonnan szintén elterjedt, mert nagyon jó recept. De mivel tényleg ilyen sokan jelezték, hogy nem új nekik ez a mézessüti, ezért kezdek biztos lenni benne, hogy sikerült másodszor is feltalálnom a spanyol viaszt :D
Szóval abszolút elhiszem, hogy máshol is megjelent már pont ez az készítési mód, és én senkitől nem is kívánom elvenni a receptért járó érdemet. :) Viszont épp így magamtól sem, mert tényleg sok időt fektettem abba (még ha feleslegesen is), hogy különböző alapanyag-arányú recepteket lesüssek, összehasonlítsak, és az egyes alapanyagok csökkentésével, illetve növelésével megszülessen ez a recept, amit azóta is sütök.
(Szóval most megveregetem a vállam, és gratulálok magamnak, hogy sikerült egy már létező receptet kiagyalnom. :D Majd legközelebb jobban csinálom. ;))
Mindenesetre köszönöm, hogy jelezted, frissítem is eszerint a leírást, hogy senkinek ne legyen megtévesztő. És így legalább kiderült, hogy tényleg sokan használják ezt a receptet, ami nekem csak öröm, mert igazolja, hogy tényleg egy jól bevált mézeskalácsról van szó, úgyhogy így csak még inkább ajánlom mindenkinek, aki eddig nem ezt használta :)
Milyen liszt? A liszten nagyon sok múlik.
Aki már sütött ilyet, vagy aki tényleg évek óta kisérletezik, az azonnal látja, hogy ez a recept nem jó. Nem hiszem, hogy kipróbálta a cikk írója.
De hogy konstruktív is legyek, elárulom a marhanagy titkot. El kell felejteni ezt a hűtőbe tevést, nem kell, sőt kezelhetetlen a hűtőből kivett tészta. Szobahőmérsékleten kint kell hagyni a konyhapulton az elkészített tésztát letakarva. Másnapra a liszt szemcsék megdagadnak, elmúlik a ragacsosság és olyan lesz, mint a gyurma. Lisztezés nélkül könnyedén lehet nyújtani, formázni.
@mamanaplója: Tényleg nem kell vastagabbra hagyni - 1-2 mm elég neki, mert így is nő még, és utána át kell puhuljon a krémektől.
A sütési idő viszont tényleg sütőfüggő - nálam kellett a 15 perc, de azért érdemes már 10 perc után rápillantani, mert már addigra is lehet, hogy kész lesz. Amint szép aranybarna, ki is lehet kapni. :)
Szia, nagyon tetszik az ötlet, és szeretném megsütni a sütit, de volna egy kérdésem: a tésztát tényleg 1mm vastagra kell nyújtani? A 15 perc sütés nem sok neki akkor? Köszi szépen!
@Encsembencsem: Én köszönöm, hogy megírtad :) Hatalmas öröm tudni, hogy másoknak is hasznosak a receptjeim. Remélem, hogy a többiben sem csalódtok majd. :)
@zsírvezér: Bár megelőztek, de valóban - ugyanannyi cukor megfelelő lesz bele, én is így szoktam, ha nem magamnak csinálom. :)
Egyébként eltaláltad @vavhab kérdésére a választ: nem ehetek cukrot, úgyhogy nem egy mindentől megfosztott receptet akartam közölni itt, hanem egy finom, de cukorbetegek, inzulinrezisztensek számára is fogyaszthatót.
Én úgy gondolom egyébként, hogy ha valaki a vonalait óvja, akkor sem kispórolni kell az ilyen alapanyagokat, mint a vaj, 1-1 ételből, hanem a végtermékből mértékkel fogyasztani. Tehát mondjuk nem tolom le az egész rúd kalácsot együltő helyemben, csak 3 szolíd szeletet vágok belőle egy étkezésre. :)
@Nbl Köszönöm minden szavad - helyettem is jól összefoglaltad a lényeget. :)
Vavhab: lefogadom, nem vagy a táplálkozástudomány doktora :) Egyrészt, így is kedvesebb benne a kalória, mintha cukorral készülne, de sokkal lényegesebb, h a glikémiás indexe alacsonyabb, mivel kevesebb és sokkal lassabban felszívódó szénhidrát van benne.
Zsírvezér: nyugodtan tehetsz bele ugyanannyi cukrot.
Szerintem a post-toló nem a vonalaira vigyázók miatt tesz bele egy monoszaharid készítményt, hanem mert ez a recept azoknak a droidoknak íródott akik nem ehetnek cukrot.
@zsírvezér: Szerintem eleve vicces az egesz, teljes kiorleszu liszt meg eritrit, de azert belevagunk 13 deka vajat. Most akkor ez nem fog hizlalni vagy mi? :D
mijeza népííírtás már megint ???
A magyar boltokba is juthatott a rákkeltő arzénos csirkéből
#csirkehús
#arzén
#mérgezés
#élelmiszer
Blikk-információ
Rákkeltő lehet a csirkehús – hangzott el a TV2 csütörtök esti hírműsorában.
Hirdetés
Az Egyesült Államok Élelmiszerfelügyeletének vizsgálata kiderítette: a baromfiakat arzéntartalmú tápszerrel etetik. Az arzén beépül az állatok húsába, amivel a csirke az emberi egészségre igen veszélyes lehet. Az arzén napi 5 milligramm felett mérgező, 20 milligramm felett már halálos!
Magyarországra az efféle húsból a feketekereskedelem által juthatott a piacra. Jól tesszük, ha óvatosak vagyunk: a gyanús színű csirkehúst, amelynek egy része élénk rózsaszín, a másik viszont hozzá nem illően szürkés, ne vásároljuk meg.
ahol a receptek is újjászületnek
Főnix műhely
Utolsó kommentek:
jewdi76 2018.10.28. 15:11:22
www.ebay.com/itm/Greenmax-No-2560-Tetrapod-Set-Marble-Grain-Pattern-1-150-N-scale/362297903385?hash=item545aa34919:g:tUYAAOSwadda2BeY:rk:24:pf:0
Bejegyzés: Legjobb cucc a tengerparton
szaborsika 2016.12.06. 09:32:57
Köszönöm a hozzászólást, egészen érdekesen hangzik az a módszer, amit ír.
Mondjuk nálam már nagyjából 8 éve készül a mézeskalács eszerint a recept szerint, szóval jópárszor kipróbáltam, és mindig sikert is arattam vele. Nekem bevált a hűtőbe rakás is, de egyszer kipróbálom a kinthagyásos módszert is, amit ajánlott, mert kíváncsivá tett vele.
Remélem, hogy kipróbálja, és meggyőződik róla, hogy szó sincs rossz receptről - de ha Önnek már megvan a jól bevált mézeskalács változata, akkor eszem ágában sincs arról áttéríteni. Én azt mondom, hogy nyugodtan használja mindenki azt, amit neki a tökéletes. :)
Bejegyzés: A Tökéletes Mézeskalács - de komolyan
szaborsika 2016.12.06. 09:26:56
Örülnék neki, ha miattam lenne ott :)
Az utóbbi napokban egyébként többen is írták, hogy ezt a receptet használják - ami egyfelől lehetne azért is, mert az első blogomon is fent volt már évekkel ezelőtt, ahonnan szintén elterjedt, mert nagyon jó recept. De mivel tényleg ilyen sokan jelezték, hogy nem új nekik ez a mézessüti, ezért kezdek biztos lenni benne, hogy sikerült másodszor is feltalálnom a spanyol viaszt :D
Szóval abszolút elhiszem, hogy máshol is megjelent már pont ez az készítési mód, és én senkitől nem is kívánom elvenni a receptért járó érdemet. :) Viszont épp így magamtól sem, mert tényleg sok időt fektettem abba (még ha feleslegesen is), hogy különböző alapanyag-arányú recepteket lesüssek, összehasonlítsak, és az egyes alapanyagok csökkentésével, illetve növelésével megszülessen ez a recept, amit azóta is sütök.
(Szóval most megveregetem a vállam, és gratulálok magamnak, hogy sikerült egy már létező receptet kiagyalnom. :D Majd legközelebb jobban csinálom. ;))
Mindenesetre köszönöm, hogy jelezted, frissítem is eszerint a leírást, hogy senkinek ne legyen megtévesztő. És így legalább kiderült, hogy tényleg sokan használják ezt a receptet, ami nekem csak öröm, mert igazolja, hogy tényleg egy jól bevált mézeskalácsról van szó, úgyhogy így csak még inkább ajánlom mindenkinek, aki eddig nem ezt használta :)
Bejegyzés: A Tökéletes Mézeskalács - de komolyan
2016.12.05. 15:56:20
Aki már sütött ilyet, vagy aki tényleg évek óta kisérletezik, az azonnal látja, hogy ez a recept nem jó. Nem hiszem, hogy kipróbálta a cikk írója.
De hogy konstruktív is legyek, elárulom a marhanagy titkot. El kell felejteni ezt a hűtőbe tevést, nem kell, sőt kezelhetetlen a hűtőből kivett tészta. Szobahőmérsékleten kint kell hagyni a konyhapulton az elkészített tésztát letakarva. Másnapra a liszt szemcsék megdagadnak, elmúlik a ragacsosság és olyan lesz, mint a gyurma. Lisztezés nélkül könnyedén lehet nyújtani, formázni.
Bejegyzés: A Tökéletes Mézeskalács - de komolyan
Gyorgy Toth 2016.12.05. 13:55:36
A sokéves kisérletezés eredményeként a recept már a mézeskalács füszerkeverék hátlapján is olvasható?!
Bejegyzés: A Tökéletes Mézeskalács - de komolyan
szaborsika 2016.12.04. 15:45:42
A sütési idő viszont tényleg sütőfüggő - nálam kellett a 15 perc, de azért érdemes már 10 perc után rápillantani, mert már addigra is lehet, hogy kész lesz. Amint szép aranybarna, ki is lehet kapni. :)
Bejegyzés: Hipszter süti - azaz almás-vaníliakrémes pite mandulás morzsával
mamanaplója 2016.12.03. 22:25:45
Bejegyzés: Hipszter süti - azaz almás-vaníliakrémes pite mandulás morzsával
Encsembencsem 2016.11.18. 09:26:10
Bejegyzés: Szuper zsömlék - Teljes kiőrlésűen, túrósan
szaborsika 2016.11.18. 08:01:30
Bejegyzés: Szuper zsömlék - Teljes kiőrlésűen, túrósan
Encsembencsem 2016.11.18. 06:27:17
Bejegyzés: Szuper zsömlék - Teljes kiőrlésűen, túrósan
Köldök_szösz 2016.11.10. 13:33:00
Bejegyzés: Teljes kiőrlésű sajtos csigák - sör/borkorcsolyának
mamanaplója 2016.10.23. 18:58:37
Bejegyzés: Sumach - a rómaiak citromja
szaborsika 2016.10.14. 16:04:35
Egyébként eltaláltad @vavhab kérdésére a választ: nem ehetek cukrot, úgyhogy nem egy mindentől megfosztott receptet akartam közölni itt, hanem egy finom, de cukorbetegek, inzulinrezisztensek számára is fogyaszthatót.
Én úgy gondolom egyébként, hogy ha valaki a vonalait óvja, akkor sem kispórolni kell az ilyen alapanyagokat, mint a vaj, 1-1 ételből, hanem a végtermékből mértékkel fogyasztani. Tehát mondjuk nem tolom le az egész rúd kalácsot együltő helyemben, csak 3 szolíd szeletet vágok belőle egy étkezésre. :)
@Nbl Köszönöm minden szavad - helyettem is jól összefoglaltad a lényeget. :)
Bejegyzés: Csodás csokis kalács - egy találkozó margójára
vavhab 2016.10.13. 23:54:51
Bejegyzés: Csodás csokis kalács - egy találkozó margójára
zsírvezér 2016.10.13. 23:42:13
Köszi a tippet a cukorral
Bejegyzés: Csodás csokis kalács - egy találkozó margójára
Nbl 2016.10.13. 23:39:12
Bejegyzés: Csodás csokis kalács - egy találkozó margójára
Nbl 2016.10.13. 23:36:32
Zsírvezér: nyugodtan tehetsz bele ugyanannyi cukrot.
Bejegyzés: Csodás csokis kalács - egy találkozó margójára
zsírvezér 2016.10.13. 23:30:36
Bejegyzés: Csodás csokis kalács - egy találkozó margójára
vavhab 2016.10.13. 23:18:22
Bejegyzés: Csodás csokis kalács - egy találkozó margójára
kvadrillio 2016.10.13. 23:08:49
A magyar boltokba is juthatott a rákkeltő arzénos csirkéből
#csirkehús
#arzén
#mérgezés
#élelmiszer
Blikk-információ
Rákkeltő lehet a csirkehús – hangzott el a TV2 csütörtök esti hírműsorában.
Hirdetés
Az Egyesült Államok Élelmiszerfelügyeletének vizsgálata kiderítette: a baromfiakat arzéntartalmú tápszerrel etetik. Az arzén beépül az állatok húsába, amivel a csirke az emberi egészségre igen veszélyes lehet. Az arzén napi 5 milligramm felett mérgező, 20 milligramm felett már halálos!
Magyarországra az efféle húsból a feketekereskedelem által juthatott a piacra. Jól tesszük, ha óvatosak vagyunk: a gyanús színű csirkehúst, amelynek egy része élénk rózsaszín, a másik viszont hozzá nem illően szürkés, ne vásároljuk meg.
Bejegyzés: Csodás csokis kalács - egy találkozó margójára