A brokkoli-hajdina páros régi szerelmem, amit már ezerféleképpen készítettem, de a variációk száma végtelen (itt is).
Most egy nagyon finom kis fogás kerekedett belőle ebédre, kicsit mártogatós, kicsit kanalazós, és szuperélvezetes. :)
Hozzávalók (1 adag)
- 50 g hajdina
- 300 g brokkoli
- 100 g csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1-1 tk. tandoori masala
Mártogatós
- 50 g joghurt
- 5 ml szójaszósz
- 2 csepp stevia
- ½ tk fokhagymapor
- 2 g tabasco
Elkészítés
A hajdinát 3-szoros mennyiségű sós vízben feltesszük főni.
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a rózsákat pedig félbevágjuk. Kevés olajjal, sóval és 1 teáskanál fűszerrel összekeverjük. A vágott felületével lefele tepsire pakoljuk és 220 °C-os sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.
A mártogatós hozzávalóit összekeverjük és tálalásig félretesszük.
A csirkét feldaraboljuk, megszórjuk sóval és 1 teáskanál masalával, majd kevés olajon megpirítjuk. Eddigre kb. elkészül a hajdina és a brokkoli is.
Tálaláskor mindent tálra szedünk, és a brokkolit és csirkét a szószba mártogatva fogyasszuk.